Jdi na obsah Jdi na menu
 


Gekon obrovský
Gekko gecko


Řád: šupinatí
Čeleď: gekonovití
Výskyt: jihovýchodní Asie
Potrava: hmyz, pavouci, štíři, drobná mláďata

Popis: Běžně se mu říka tokee podle charakteristického štěkavého hlasu samce, jímž láká samičky a označuje teritorum. Ve dne se skrývá a večer vychází na lov. Má svislé zorničky, které se v denní světle stahují až na tři špendlíkové dírky.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář